Aanmelden bij Singelzicht
Singelzicht werkt voor jongeren uit Utrecht en omgeving. Behalve de stad Utrecht zijn dit: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.
Om je aan te melden bij Singelzicht, kun je mailen naar aanmelden@singelzicht.nl Doe dit het liefst met iemand van wie je al hulp krijgt en vergeet niet om je contactgegevens in de mail te vermelden. Heb je geen hulpverlener dan kun je hulp vragen bij Stadsteam Back-up op telefoonnummer 030-2361777. Je kunt daar terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00 uur tot 14.00 uur op de locatie Oudegracht. De ingang vind je in de Lauwersteeg, het adres: Lauwersteeg 2, 3511 JM Utrecht. Check ook stadsteam back-up bereikbaarheid in coronatijd
Als wij je mail ontvangen hebben, nemen wij binnen een week contact met jou en je begeleider op om een eerste gesprek te plannen.
Aan de hand van alles wat je tijdens het eerste gesprek hebt verteld maken wij samen met jou een startplan. In dit plan staat wat je in de toekomst wilt bereiken en hoe we samen aan je doelen gaan werken.
Het hangt van onze wachtlijst af, hoe snel je bij ons kunt beginnen met jouw traject. In noodgevallen probeert Singelzicht zo snel mogelijk een plek voor je te regelen. Is dat niet bij Singelzicht, dan is dat ergens anders. Als je niet direct bij ons terecht kan, houden we je op de hoogte.
Mocht je nog vragen hebben dan mag je altijd bellen naar telefoonnummer 030-2303760 of mailen naar aanmelden@singelzicht.nl
Duurt dit allemaal te lang omdat je niet veilig bent? Bel dan met Veilig Thuis via 0800-2000
Heb je een algemeen probleem? Neem dan contact op met één van de buurtteams in Utrecht.
Kijk ook op NIZU, het netwerk informele zorg Utrecht.
Wat kost het?
Als bewoner van Singelzicht betaal je maandelijks een bijdrage voor je verblijf, eten en drinken, gas en licht. Of je de Eigen Bijdrage aan Singelzicht betaalt, hangt af van je indicatie.
Heb je een intramurale indicatie Beschermd Wonen, dan betaal je een Eigen Bijdrage voor de zorg en verblijf bij Singelzicht aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De Eigen Bijdrage is maatwerk en afhankelijk van wetten en regels die gelden voor de verschillende soorten indicaties. Zolang je nog geen 18 bent of een studiefinanciering hebt, krijg je geen rekeningen van het CAK. Daarna hangt het af van de hoogte van je inkomen. Op de website van het CAK kan je de eigen bijdrage berekenen.
In Beschermd Wonen betaal je naast jouw bijdrage een vergoeding van 50 euro aan Singelzicht voor de kosten van telefoon, activiteiten, de inrichting van je kamer, toiletartikelen, beddengoed en wassen.
Heb je een extramurale indicatie dan betaal je aan Singelzicht een woonvergoeding, afhankelijk van je leeftijd, voor de kosten voor huisvesting, gas, licht en water.
Wilt u doneren?
U kunt een bedrag overmaken naar
NL 87 RABO 0365608076
ten name van Stichting Maaszicht.
Singelzicht, onder Handelsnaam Stichting Maaszicht (ANBI)